Pomen Merkurja.

Go down

Pomen Merkurja.

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 12:20 pm

Posebnost Merkurja je, da se nikoli ne oddalji od Sonca za več kot 28°, zato lahko od aspektov s Soncem tvori le konjunkcijo. Nahaja se v istem znamenju kot Sonce, v enem znamenju pred Soncem ali v enem znamenju za Soncem. Po svoji naravi je nevtralen in običajno privzame del lastnosti in spol planeta, s katerim je v najtesnejšem aspektu.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Re: Pomen Merkurja.

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 12:20 pm

Astronomija:
Planet najbližji Soncu (opazovanje je možno le ob zori in mraku). Njegov premer je 4480 km, nima atmosfere, ne satelitov. Sonce obkroži v 88 dneh.

Astrologija:
Spada med hitre planete. Od Sonca je lahko oddaljen največ 28 stopinj.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Re: Pomen Merkurja.

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 12:21 pm

MERKURJEV PRINCIP
Analogen je Dvojčku in Devici, kot tudi tretji in šesti hiši

Princip Dvojčka:
intelekt, razum, učenje, interesi, samoizražanje z besedo in pisanjem, komunikacija, informacija, poučevanje, posredovanje, delovanje, premikanje, prevozna sredstva, mimika, geste. Zmožnost razlikovanja.

Princip Device:
dar opazovanja, kritična sposobnost, analiza, materialni red, smisel za detajle, čistoča, posebne praktične spretnosti, uporaba in izraba danosti okolja, prilagajanje.

Merkurjeva dominanta kaže na radovedno, odprto bitje, ki pa je lahko raztresena in nevestna. Njegova moč dolgo ostane na stopnji adolescence.

Znamenje v katerem je Merkur nam pove, kaj so vsebine in teme, kakšen je način razmišljanja in naša mentaliteta.

Hiša v kateri je Merkur pa je življenjsko področje, kjer najbolj izrazito izražamo svojo moč razmišljanja, povezovanja in prilagajanja. Na tem področju življenja bomo prožni, komunikativni in prilagodljivi, pa tudi spretni.
Planet Merkur vedno gledamo skupaj s hišama, ki se začenjata v znamenju Dvojčka in Device.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Re: Pomen Merkurja.

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 12:23 pm

Ključne besede:
mišljenje, komunikacijo, trgovanje, in transport

Simbolizira:
Kratko potovanje do 300 km, razumsko znanje, komunikacija, pisanje, sorojenci (brat in sestra, posebno prva sestra ali brat), ter bratranca in sestrično)

Osnovni principi:
Mišljenje, posredovanje, reakcije, intelekt, trgovanje, pisanje, branje, poučevanje, inteligenca, komunikacija, razumevanje, nevtralnost, nervoznost, izravnava, smisel za poslovanje, kritika, znanstveno delo, logika, način izražanja, prilagodljivost (skupaj z luno glas osebe)

Hitrost premikanja:
87 dni; je dvakrat ali trikrat na leti retrograden.

Stanje in razmerje:
visoko nadstropje na hribu, vzhodno), prostor s veliko pisalnim materialom, in knjige, sploh vse tiskane zadeve zapiski, skripte (če je povezava z Uranom, je ta material tudi v digitalni obliki) komunikacijskimi napravami (telefon, internet, faks, pisalni stroj, mikrofon, diktafon, naprava za posredovanje govora (za tolmače, radio, televizija), kjer je material za pošiljanje pošte ali paketov). Učilnica, šola predvsem osnovna šola in vrtec (predvsem predšolsko), razred, soba za delavnice, seminarje, in konference, soba za goste (v podjetju sprejemajo v tej sobi goste), soba za sestanke, soba, kjer se izvaja dejanje prodajanje in nakupovanje, ter kjer potekajo pogajanja (tudi prostor za sejme, če ni povezave z Jupitrom, v tej sobi prodajajo samo domače izdelke, v drugačnem primeru prodajajo ali nakupujejo uvožen material). Soba ima lok, ali pa vodi na hodnik, če je Merkur povezan z Marsom je zaprto ali zaščiteno z jeklom ali gavtram, ali pa ima vhod železna ali okovana vrata ali okna, ali je na oknu ograja, izhod je na teraso ali balkon, Če je opis za zunaj prostora, je to blizu prometne ceste, na ulici, lahko vidimo prevozna sredstva (avto, avtobus, taksi ...). Mesto je lahko na križišču, na avtobusni postaji, ali pri avtomehaniku, in blizu je trgovina ali most, predor. Pomen ima dvojine, karkoli je dvojno zastopano z Marsom x 10, ali x 12, s Plutonom je to zastopano v zelo velikem številu, lahko ima tudi masovni pomen); Mesto ni samotno, zraven ima nekaj sosednjega (v smislu ista stvar je tam še enkrat, v smislu hiše je to sosednja hiša, v smislu opisane stvari ima lahko še en tako napravo ali prostor), do te sobe vodijo stopnice (glede znamenja lahko te vodijo dol ali gor)

Vladar in dom:
podnevi dvojček, ponoči devica; dom: 3 hiša.
Izgnan v strelcu in ribah, zvišan v devici, padec v ribah.

Telo:
Živci, veliki možgani, hrbtni mozeg, tip (čut), roke in dlani, dihalni organi, črevo in prebava, potrebušnica

Osebe:
Intelektualec, mislec, adjutant, advokat, notar, novinar, kurir (prenašalec novic, kot npr. poštar), posredovalec, trgovec, vodič, učitelj, poklicni svetovalec, znanstvenik, filozof, zastopnik, špion, intrigant, prijatelj, pisatelj, umetniški-obrtnik, arhitekt, učitelj, govorec, tolmač, prevajalec, prodajalec, potujoči zastopnik

Pozitivne lastnosti:
modrost, dovzetnost, šaljivost, človek z veliko idej, sposobnost za učenje in poučevanje, dober dar opazovanja in posredovanja, hitra pripravljenost za ukrepanje (posebno v nuji);

Negativne lastnosti:
lažnivec, barantanje, intelektualne reakcije, preračunljiv um, poraba zvijače in skritega namena, nepremišljeno dejanje, zvitost (v smislu prekanjenosti)

Naloge:
Dejanje in posredovanje, učenje, poučevanje, predavanje, razmišljanje, filozofsko spoznanje in znanje, spodbuda analitične logike, pripravljenost, potovanje (kratke poti)

Splošni opis:
Mali planet Merkur je tudi znan kot krilat kurir, je planet komunikacije in transporta. Precej je fleksibilen in prilagodljiv in stalno potrebuje nove podatke. Merkur predstavlja racionalne objektivne misli. Njegovo mesto v znamenju se pokriva z njegovim intelektualnim stilom, učenjem in posredovanju informacij.

Kadar Merkur potuje nazaj (retrogadni) dobivamo informacije bolj počasi, ali se zavleče, tedaj je precej nezanesljiv, zato to ni dober čas za podpisovanje ali za kako pomembno odločitev.

Ta planet ureja vse komunikacijske oblike, ki so zgoraj omenjene, od govora do idej. Znamenje in hiša v katerem je Merkur, pove, na kakšen način prihajate do informacij in kako jih širite.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Re: Pomen Merkurja.

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu