1. astrološka hiša

Go down

1. astrološka hiša

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 4:08 pm

1. hiša je ena od najpomembnejših hiš v astrološki karti. Vrh 1. hiše imenujemo tudi Ascendent.

1. hiša in še posebno Ascendent govori o osebnosti, individualnosti in načinu izražanja. Pove, k čemu se oseba nagiba, kako jo vidijo drugi in kako sama želi, da jo vidijo drugi. Prav posebno opisuje telo, pojavo, izgled , zdravje in prva leta življenja. Opisuje, kako vstopa v življenje. Še posebno opisuje prvi vtis, ki ga naredi v svetu, in kako pristopa k življenjskim situacijam. Pokaže pogled na svet in vse začetke. Prva hiša vedno govori o osebnosti, zato je vse, kar je v njej podrejeno temu, da služi predvsem ozkim zanimanjem ter ciljem osebe, ki je lastnik horoskopa.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Re: 1. astrološka hiša

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 4:09 pm

ASCENDENT IN PRVA HIŠA ROJSTNEGA HOROSKOPA (Rojstvo, nastopanje in osebnost)

Ovnova hiša

Ascendent in prva hiša predstavljata človekovo rojstvo, njegov prihod na svet, ki je individualen vsakemu posamezniku. Izkušnjo rojstva nosimo v sebi skozi vse življenje in pogojuje, kako se izražamo na zunaj, prvo reakcijo na vpliv okolja. Kadar se lotevamo kakšnega novega podviga, se nam sproži stari vzorec nastopanja in uveljavljanja in je temelj naše osebnosti. Prva hiša je torej individualni izraz osebnosti, je tudi naš telesni izraz oz. zunanji videz. Ascendent se potem oblikuje tudi v odnosih z zunanjim svetom in te izkušnje ponavadi občutimo kot pritisk. Če se lahko svojih izzivov lotimo na sebi lastne način, imamo najboljše možnosti, da pridobljene izkušnje izrabimo sebi v prid.

Ascendent in prva hiša torej prikazujeta posameznikov odnos do sveta, ki je podlaga za graditev lastne osebnosti. Vladar ascendentnega znamenja se imenuje tudi rojstni vladar ali vladar horoskopa. Hiša v kateri je, igra bistveno vlogo v življenju človeka in je za razvoj ascendenta odločilnega pomena.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu