7. astrološka hiša

Go down

7. astrološka hiša

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 4:15 pm

7. hiša govori o partnerstvih in zavezah z drugimi ljudmi. Najbolj tipična partnerstva so zakon in poslovno partnerstvo. Sem spada tudi delo z javnostmi, naklonjenost javnosti do osebe, odkriti sovražniki, ločitve, sodelovanje z drugimi ali nesodelovanje z njimi.

Opisuje pogodbo, sporazume, dogovore in tožbe na sodišču. Kaže na to, kar nam manjka v življenju.
Naj pojasnim, 1. hiša govori o osebnosti, 7. hiša ji je nasprotna in govori o drugih ljudeh in tem, kar osebi manjka. Šele takrat, ko združimo nasprotne lastnosti 1. in 7. hiše, lahko govorimo, da smo popolna oseba.

Govori o tem, koliko smo naklonjeni poroki in zakonu. Opisuje zakonskega partnerja ter sam zakon. Zanimivo je, da prijateljev ne najdemo v hiši drugih ljudi, pač pa v hiši prejete ljubezni – v 11. hiši. V 7. hiši na splošno niti ne najdemo otrok (razen 2. otroka). Je hiša, ki daje misliti, da poroka nima nič skupnega z ljubeznijo in prijetnimi stvarmi v življenju, pač pa je konstrukt stabilnosti in obveznosti. Od tega, kateri planeti se nahajajo v njej in kako so aspektirani je odvisno, kako se bomo v zakonu počutili. 7. hiša je eden od pokazateljev, ki govorijo o številu zakonov. Opisuje tudi dedke in babice (očete in mame naših staršev, saj je 7. hiša 4. od 4. hiše in 10. od 10. hiše).
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Re: 7. astrološka hiša

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 4:16 pm

Partnerstvo, intimna prijateljstva, odkriti sovražniki ter odnos do njih, vsakovrstno sodelovanje z drugimi, projiciranje samega sebe na druge (zrcalo)

Tehtničina hiša

Descendent in sedma hiša sta začetek zgornje polovice ekliptike, ki je vidna našim očem. Ta zgornja polovica je pravzaprav njegov odsev, njegova podoba. Prvo in sedmo hišo moramo torej obravnavati skupaj kot celoto. Če prva hiša predstavlja človekovo osebnost, potem sedma hiša predstavlja tiste lastnosti osebnosti, ki pridejo na dan v stiku z drugimi ljudmi in tudi s širšim okoljem. Kako vidimo in sprejemamo druge, je pogojeno s tem, kakšne so naše lastne kvalitete in lastnosti. Ljudje smo bitja odnosov in ob sebi potrebujemo svoj odsev, svoje zrcalo. Zato je sedma hiša tradicionalno povezana s partnerstvom in intimnim prijateljstvom, to so namreč ljudje, skozi katere iščemo svojo "izgubljeno" polovico.

Ljudje z močnim poudarkom na sedmi hiši morajo v življenju bolj ravijati medčloveške odnose.

Takrat, ko si o ljudeh mislimo vse mogoče, se spomnimo na modrost: "spoznaj sovražnika in spoznal boš samega sebe". Sedma hiša nam pravzaprav govori o naših skritih sovražnikih: kompleksih, strahovih, itd.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu