8. astrološka hiša

Go down

8. astrološka hiša

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 4:17 pm

8. hiša govori predvsem o podpori, ki jo prejmemo s strani drugih ljudi. Govori o tem, koliko si lahko obetamo od zavarovalnice, banke ali od dediščine. V njej je opisano finančno stanje zakonskega partnerja ter denar, ki ga dobimo od drugih ljudi (je 2. hiša od 7. hiše, kar si bomo podrobneje pogledali v poglavju o izpeljanih hišah).

Ne smemo pozabiti, da v tej hiši ni opisan le denar, ampak tudi vrednote našega partnerja in drugih ljudi, ki so predstavljeni v 7. hiši. Iz nje razberemo kdaj ali kaj nas moralno, duhovno in fizično podpira. Govori o davkih, zavarovanju, skrivnostih, seksualnosti, o duhovnem in fizičnem spreminjanju ter o preporodu. Zaradi velike povezanosti in potrebe po intimnosti, 8. hišo povezujemo tudi z iskanjem duše dvojčice. Ljudje ob doseženem orgazmu pogosto začutijo, da so se izgubili v vesolju in se združili s svojo dušo dvojčico. Orgazem nekateri imenujejo tudi mala smrt, zato ni čudno, da v zadeve 8. hiše spadata oba – smrt in seks.

Govori o regeneraciji, smrti in o naših glavnih spremembah v življenju (v fizičnem in duhovnem smislu). Vsak planet, ki se nahaja v 8. hiši, kaže, katera področja našega življenja so podvržena popolnim spremembam.
Je hiša okultnega, raziskovanja, preverjanja in vsega skritega. V povezavi s 6. hišo lahko pokaže na bolezni in obolenja ter govori o operacijah in kirurgih. Vsaka operacija ni nič drugega kot le potrebna sprememba v življenju, da lahko na novo zaživimo. Podobno predstavlja smrt le eno od sprememb, ki jo duša doživi ob koncu človeškega življenja. To je zelo pomembna hiša za vlaganja, politiko in druge posle, kjer je potrebna močna podpora drugih ljudi. Vse, povezano z 8. hišo, nam lahko prinese drastične spremembe v naše življenje.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Re: 8. astrološka hiša

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 4:17 pm

Smrt, preobrazbe, najglobje življenjske krize, spolnost in skupna lastnina s partnerjem ter odnos do njiju

Škorpijonova hiša

Osma hiša je odsev druge hiše, zato lažje razumemo, da planeti in znamenja v osmi hiši kažejo na tiste posameznikove lastnosti, ki jih mora skozi odnose z drugimi izgubiti, jih z njimi deliti in jih razvijati v skupno dobro partnerja in njega. Tradicionalno spada v domeno osme hiše skupna lastnina, to pa niso samo materialne stvari, ampak tudi vse notranje lastnosti in kvalitete, ki jih človek lahko uresničuje predvsem v odnosu s partnerjem.
Spolnost je tudi en od načinov, kako premagati vpetost v lastno fizično telo (npr. orgazem: ko umreš in se ponovno rodiš).

V življenjskih krizah se moramo spremeniti in lastni identiteti dodati novo dimenzijo.

Tradicionalno je osma hiša tudi hiša vsega skrivnostnega, mističnega, okultnega. Poleg tega spada v osmo hišo tudi dediščina, ki je lahko dobesedna, vsekakor pa psihološka, v obliki lastnosti, ki jih dobimo v otroštvu ali prej.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu