10. astrološka hiša

Go down

10. astrološka hiša

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 4:18 pm

10. hiša govori o karieri, o poslu, o tem, koliko lahko dosežemo in kako smo prepoznani v svetu. Govori o odgovornostih, o dolžnostih in posledično o nagradah ter priznanjih za naša prizadevanja. Opisuje naš položaj v družbi, ugled, ambicije in vse avtoritete. Govori o egu, o statusu, napredovanju, poslovnem in družbenem delovanju,po katerem smo prepoznani. Opisuje delodajalca, šefa, oblast in druge, ki smo jim podrejeni pa tudi naš odnos do njih. V njej opisujemo politični sistem in politična prizadevanja. Govori o tem, kakšni smo sami, če se znajdemo v takšni vlogi. Opisuje naše dosežke. Kozorogu in 10. hiši naravno vlada Saturn – vladar časa. Vse, kar opisuje 10. hiša je podvrženo testu časa, ki ga prestanejo le zares vredne stvari.

Govori o tem, kako nas vidijo drugi in kakšen vpliv puščamo na druge ljudi. Vse, kar se dogaja v tej hiši, je vidno. Zasebnost je opisana z nasprotno, 4. hišo. V 10. hiši opisujemo drugega od staršev – najpogosteje mamo v ženskem in očeta v moškem horoskopu (prvi je opisan v 4. hiši).
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Re: 10. astrološka hiša

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 4:19 pm

Položaj v družbi, kariera, poklicne ambicije, kvalitete, ki jih projiciramo na zunanji svet

Kozorogova hiša

Deseta hiša označuje začetek zadnje četrtine zemeljskega zodiaka Medium coeli (MC) ali sredina neba. To je hiša poklica in stremljenja za družbenim položajem in javnim priznanjem. Če v četrti hiši oblikujemo intimno podobo lastnega jaza, je deseta hiša podoba, ki jo imamo za širši svet (javne osebnosti: intimni del in del, kateri želimo prezentirati preko 10 hiše, tj. javnega nastopanja).

Tradicionalno predstavlja deseta hiša tudi tistega od staršev, ki nas bolj javno prezentira (ponavadi je to mama: roditeljski sestanki, nakup obleke, odhod k zobozdravniku npr.).
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu