Planeti v 2. hiši

Go down

Planeti v 2. hiši

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 5:15 pm

Sonce v 2. hiši

Ljudje s Soncem v 2. hiši se osredotočajo na svojo lastnino, ki jim daje občutek varnosti. Dobro se zavedajo, da jim le materialna varnost omogoča dovolj svobode, da v življenju počnejo tisto, kar imajo radi. Hkrati jim materialna varnost zagotavlja tudi občutek lastne vrednosti. Imajo naraven dar za finance, trgovino in oceno vrednosti blaga.


Luna v 2. hiši

Ljudje z Luno v 2. hiši se navežejo na stvari in ljudi iz preteklosti. Tistega, kar jim veliko pomeni, zlepa ne izpustijo iz rok, saj jim daje občutek varnosti. Tudi k finančnemu in materialnemu uspehu jih pogosto vodi čustvena potreba po varnosti. Pri njihovem odnosu do denarja ima pogosto pomembno vlogo njihova mama ali pomembna oseba ženskega spola.


Merkur v 2. hiši

Ljudje z Merkurjem v 2. hiši so spretni govorniki, zato se lahko preživljajo z govorništvom, pisanjem ali poučevanjem. Zelo radi razmišljajo o denarju in materialnih vrednostih. Ne le to. O njih lahko poučujejo ali pišejo. Imajo dober občutek za vrednost stvari, za gospodarstvo in materialno plat življenja.


Venera v 2. hiši

Ljudje z Venero v 2. hiši so zelo osredotočeni na finančno in materialno plat življenja, ki jim daje občutek varnosti. Zavedajo se, da morajo zanjo poskrbeti, preden se lahko prepustijo mnogim užitkom, ki se jim tako zelo radi predajajo. Prisegajo na trajne vrednosti in uživajo v dobri hrani in pijači. Cenijo stabilnega in urejenega partnerja ter veliko prijetnih dotikov.


Mars v 2. hiši

Ljudje z Marsom v 2. hiši vlagajo vso svojo energijo v pridobivanje denarja in materialnih vrednosti. Na svoje premoženje se navežejo v tolikšni meri, kolikor jim daje občutek svobode, da lahko v življenju počnejo tisto, kar jih veseli. Pogosto njihovo premoženje niha, saj so sposobni veliko zaslužiti, takoj zatem pa nepremišljeno porabiti vse, kar so ustvarili. Ne zgodi se redko, da se srečajo s finančnimi težavami.


Jupiter v 2. hiši

Ljudje z Jupitrom v 2. hiši so rojeni «srečneži«. Pogosto nimajo finančnih skrbi, saj znajo dobro zaslužiti. Dobro poskrbijo za lastno finančno in materialno varnost. V življenju znajo uživati, pri čemer radi pretiravajo. Pretiravajo tudi pri trošenju, vendar se s tem ne obremenjujejo. Verjamejo, da bodo vedno imeli dovolj za prijetno in udobno življenje. Do drugih so velikodušni in ne prenesejo majhnosti drugih ljudi.


Saturn v 2. hiši

Ljudje s Saturnom v 2. hiši so zelo zaskrbljeni glede svoje finančne in materialne varnosti. Pesti jih strah pred izgubo premoženja. Včasih postanejo pretirano stiskaški. Svoje materialno stanje povezujejo z lastnim občutkom vrednosti. Težko se odločijo, da bi si privoščili stvari, ki jih nujno ne potrebujejo. Dobro bi bilo, če bi večkrat uspeli svoj »Ne, ne morem.« ali »Ne, ne bom.« nadomestiti z »Ja, seveda.« ali »Ja, tole si pa lahko privoščim.« in podobno.


Uran v 2. hiši

Ljudje z Uranom v 2. hiši so zelo iznajdljivi pri pridobivanju denarja in materialnih vrednosti. Pogosto se denar pojavi ali izgine »kot strela z jasnega neba«. Zaslužijo lahko z novimi stvarmi, naprednimi izumi in svojimi zamislimi, če so drugačne od običajno veljavnih. Njihovo premoženje je pogosto podvrženo velikim spremembam, od »imam« do »nimam«.


Neptun v 2. hiši

Ljudje z Neptunom v 2. hiši niso praktični. Radi se zatekajo v svoj svet sanj in se pretvarjajo, da bo njihov problem izginil, če se z njim ne bodo ukvarjali. Pogosto ne znajo rokovati z denarjem. Materialni svet in denar jim ne pomeni kaj dosti. Včasih se zalotijo pri razmišljanju, od kod je denar prišel in kam je odšel. Najraje bi videli, da sploh ne bi obstajal. Zaslužijo lahko s pomočjo umetnosti, glasbe in domišljije.


Pluton v 2. hiši

Ljudje s Plutonom v 2. hiši doživljajo velike spremembe na finančnem in materialnem področju. V toku življenja lahko izgubijo vse svoje premoženje, a imajo dobre možnosti, da ustvarijo veliko bogastvo. Paziti morajo, da je denar »čist« in ne prihaja od nelegalnih poslov. Tudi vrednostni sistem osebe, tisto, kar ceni, se v toku življenja večkrat spremeni. Takšni ljudje bi morali paziti, da ne postanejo obsedeni z denarjem in njegovim pridobivanjem, kar se s Plutonom v 2. hiši zlahka zgodi.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu