Luna v hišah

Go down

Luna v hišah

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 5:35 pm

Luna v 1. hiši:

zelo čustveno poudarjen, intuitivno nadarjeni, imate izrazit predstavni svet. Če je Luna v prvi hiši in poleg tega v znamenju Raka, Ribi, Ovna, Dvojčka, Raka, Device, Tehtnice, Strelca ali Kozoroga ste zelo nemirni, z močno nagnjenem k spremembam in pohajanjem/potovanjem, najdete redkokdaj mir, Če je luna v 1. hiši in v Biku, Škorpijonu, Levu ali Vodnarju ste sicer bolj nagnjeni k temu, da se nekje stalno naselite, vendar je ena polovica vašega življenja polno potovanj in sprememb.

Luna v 2. hiši:

Če je luna v drugi hiši v dobrem aspektu (s soncem, Jupitrom ali Venero postanete premožni in imate srečo pri finančnih zadevah, sicer si pa najlažje lahko kopičite premoženje z potovanjem ali poslovanjem ali z vsemi dejavnosti, katera so povezani z svetilom lune. Če je v 3 hiši luna v slabem aspektu (kvadrat ali opozicija) z Saturnom je človek reven, žrtev poškodb ali škode in velikih spremembe (glej Rak in aspekt)

Luna v 3. hiši:

Tak človek pogoste hodi na kratka potovanja (do 300 km). Če ima dobre aspekte in pod pogojem da luna ne stoji v Škorpijonu ali Kozorogu se dobro razume z bratom in/ali sestro in sorodniki. Um je sposoben za študij.

Luna v 4. hiši:

V drugi življenjski polovici veliko sprememb, večkrat se seli v druga mesta, pri dobrih aspektih z Uranom ali Marsom ima uspeh s poljedelstvom in nepremičninami. Večer življenja živi v neodvisnosti drugih: če ima ta človek napete aspekte dom ne prinaša sreče, starost polna skrbi in doživlja težave s starši ali hišo, sorodniki ali bratom in/ali sestro.

Luna v 5. hiši:

Dobi aspekti z luno v 5 hiši kaže na to, da ima ali bo imela veliko otrok, ki mu bodo v veselje, sicer ima pa srečo in uspeh z delom na športnem področju, posli tveganja, igro na srečo, in delo povezano z ljubeznijo, ter tudi v zasebni ljubezni. Če je luna tu slabo aspektirana je človek neustaljen v ljubezni in razmer, ter mu prinaša ljubezen, otroci veliko težav, pogosto zaradi bolehnosti.

Luna v 6. hiši:

Luna v šesti hiši kaže na to, da oseba pogosto menja službo ali ima več zaposlitve, večkrat tudi menja področje dela. V otroštvu je večkrat bolan ali pa preživi (glej aspekt) dolgotrajno bolezen. Dobri aspekti kaže na dobri krvni obtok. Negativni aspekti lune v Ovnu, Raku, Tehtnici ali Kozorogu zboli zaradi pljučnih bolezni ali želodčnih bolezni, Če je luna v tej hiši v znamenju Bika, Leva, Škorpijona ima težave z vodo v telesu (npr. znoj, potenje, …), obolenja na vratu, sečnika (mehurja), in obolenja srca. Če ima luna tu negativne aspekte z Merkurjem ima obolenje živcev, z Marsom ali Jupitrom obolenje jeter. Če je to horoskop ženske in če ima tu luna negativne aspekte, potem ima ta oseba zdravstvene težave zaradi živčnosti ali pregaranosti.

Luna v 7. hiši:

Če je luna v sedmi hiši se oseba zgodaj odloči za poroko, ki pa je le tedaj srečna, če tvori luna pozitivne aspekte. Sicer pa ima srečo z dejavnosti v zvezi z stiki z javnostjo, umetnostjo in popularnostjo. Če tvori luna v sedmi hiši negativne aspekte doživlja spremenljivost zakonske naklonjenosti, in postane žrtev nezvestobe (v večini primerov zakonskega partnerja) Če tukaj tvori luna aspekt z Uranom pride do ločitve, škandalov ali pa razburjenja v zakonu, v nekaterih primerih tudi zgodnjo vdovstvo.

Luna v 8. hiši:

Če ima oseba luno v 8. hiši in ta tvori dobre aspekte (trigon, sekstil in konjunkcija) njegovo premoženje narašča zaradi dediščine ali v zakonu. Če tu luna tvori negativne aspekte (kvadrat, opozicija) dobi revnega zakonskega partnerja, je v nevarnosti, da doživi nesreče ali pa nepričakovano ali nenadno smrt. Če tvori tu luna negativen aspekt (kvadrat,opozicija) z Marsom nenadno umre, pri negativnem aspektu z Saturnom je smrt boleča, negativen aspekt z Neptunom umre zaradi preobilnega užitja strupov ali pa zaradi opojnih snovi ali narkotike.

Luna v 9. hiši:

Če je luna v deveti hiši ima oseba dober intelekt, veliko veselja do potovanja, katera so večkrat dolga, ki ji prinašajo izboljševanje življenjskega stanja. Včasih se dalj časa zadržuje v tujini. Veliko ugodnih sprememb doživlja v življenju in je nagnjena k menjanju vere.

Luna v 10. hiši:

Če ima oseba luno v deseti hiši večkrat menja delovno mesto, katera pa vseeno pozitivno vplivajo na napredek in ji celo prinesejo uspeh, dober ugled in dobro ime. Deležna je veliko pomoč od prijateljev, največ ji pa pomaga mati. Ta oseba se ukvarja z javnostjo, in je pri nacionalnem prebivalstvu zelo priljubljena, če ne celo popularna. Če luna v deseti hiši tvori negativne aspekte z Uranom in Marsom ima manj sreče v poklicu in pogosto menja delovno mesto. Življenje je zanjo težavno, manj uspešno in je v nevarnosti da izgubi čast ali državljanskih pravic.

Luna v 11. hiši:

Če ima oseba luna v enajsti hiši ima veliko poznanstva in prijateljev, ki so večinoma ženskega spola, rada ima družabne prireditve, njeni najboljši prijatelji so ženskega spola, za nekatere prestavlja mati najboljša prijateljica, lahko pa je tudi druga oseba, ki se materinsko obnaša do nje. Če tvori tukaj luna negativne aspekte (kvadrat,opozicija) ima oseba pogosto nezanesljiv in površne prijatelje ali znance.

Luna v 12. hiši:

Če ima oseba luno v dvanajsti hiši, ima uspeh v življenju le tedaj, če tvori luna dobre aspekte, drugače doživlja ovire in ima veliko znance, ki so škodoželjni. Če tukaj tvori luna negativne aspekt k Uranu Saturnu ali Marsu je v nevarnosti, da zaide v ujetništvo, zdravljenje v bolnišnici ali doživi hude bolezni in mora prenašati več operacij. Za dejavnost je najbolj primerno , da se loti dela v zaprtih zaklenjenih, odmaknjenih ali zaključnih, anonimnih ustanovah, zavodih ali domov in bolnišnicah, sirotišnicah ali na področju socialnega skrbstva.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Re: Luna v hišah

Objavlja  Admin on Sob Jan 17, 2009 11:59 am

THE MOON IN THE 1ST HOUSE
You have an emotional need for independence and autonomy. To you, self-expression is a way of nurturing yourself. In times of crisis you may like to withdraw and spend time on your own.

THE MOON IN THE 2ND HOUSE
You seek emotional security through accruing possessions. This is a way of building up your self-esteem. You need to build up a set of personal values.

THE MOON IN THE 3RD HOUSE
You have a strong need to communicate, learn and gain knowledge. Your intuition is strong and you may find that you intuitively know other people's feelings.

THE MOON IN THE 4TH HOUSE
You seek security through your family. The home and family life provide you with emotional sustenance. At home you feel safe.

THE MOON IN THE 5TH HOUSE
Having fun and being creative are the best ways for you to look after yourself. You need recreation. Children may also provide a source of comfort.

THE MOON IN THE 6TH HOUSE
Daily routine is comforting for you. A focus on daily routine and health will satisfy your emotional needs. Pets may also be a source of emotional warmth.

THE MOON IN THE 7TH HOUSE
You have a deeply-felt need for one-to-one relationships. Intimate partnerships will provide emotional sustenance. Beware of a need to have your partner mother you.

THE MOON IN THE 8TH HOUSE
You have a need to understand the cycles of life. You are sensitive to the emotional undercurrents in many situations and will want to explore this further. You will also find comfort through other people's resources - monetary and emotional.

THE MOON IN THE 9TH HOUSE
You have a need to understand the global picture in most situations. You find comfort through adventure; exploring the world through higher learning, travel, religion, philosophy and foreign cultures.

THE MOON IN THE 10TH HOUSE
You have a need to be publicly recognised for your achievements. You seek security through your social status and career.

THE MOON IN THE 11TH HOUSE
You will feel safe and nurtured when with friends or groups of people. You may become emotionally attached to friends. You may find humanitarian groups fulfil a need within you.

THE MOON IN THE 12TH HOUSE
You may feel lost in a sea of emotions. The boundaries between your own feelings and the outside world are blurred. This may lead to you feeling overwhelmed by others' emotions. Meditation may be a comfort for you.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu