Uran v hišah

Go down

Uran v hišah

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 5:44 pm

Uran v 1. hiši:

ima nenavaden pristop, ter bizarna nagnjenja. Človek le s težavo razumemo, ima pa izrazit občutek za svobodo in neodvisnost. Konvencionalne in tradicionalne poglede mu niso prav nič všeč, vse bi spremenil. Običajno hitro dojema, razen če ima negativne aspekte, potem so njegova čustva in misli spremenljiva, je bolj ekscentričen, svojeglav in trmast. Če se poda v nevarne skrajne primere, je njegovo dejanje nerazumno, ali sledi slepi vnemi se poda v hudo nevarnost. Pri nekaterih je opaziti nasilnost. Obstaja tudi ogroženost zdravja zaradi nesreč, poškodb ali operacij. Na intimnem področju je ljubitelj proste ljubezni, menjava partnerjev ter k tovarištvu v zakonu ali pa se poda v nenavadna razmerja z drugim spolom.

Uran v 2. hiši:

ima zelo nestalne dohodke, tako so tudi njegove finančne razmerje nestalne. Pogosto doživlja dvige in padce na tem področju, tako se npr pojavijo velikokrat nenadne izgube denarja, nato pa zopet nepričakovani prilivi denarja in dobrin. Dobiček ima največ s ukvarjanjem s starinami ali starimi in nenavadnimi objekti. Ali se ukvarja s pisanjem, glasbo, tehniko, šovbiznisom, filmom ali televizijo. Če ima tukaj negativne aspekte, so njegovi dohodki bolj negotovi. Razvije pa sčasoma nagnjenja k tveganju, pri tem pogosto igra vse na eno karto. Prenagljenost ga vodi do neuspehov in udarcev v prazno, tako ni čudno, da doživi velikokrat krize, gre v stečaj ali pa težko preboljive udarce usode.

Uran v 3. hiši:

ima originalen, iznajdljiv, domiseln um in sposobnost se podati v globoko mišljenje. Je velik ljubitelj okultnih ved in ravnanja, pri katerem upošteva koristnih idej in reforme drugih. Če ima tu Uran pozitiven aspekt z Merkurjem je izrazito dober govornik, z Venero je dober glasbenik ali igralec. Opaziti je tudi skokovitost, hitro dojemljivost, ter dobro razsodnost. Je lahko organizacijski talent. Tak človek je sposoben za študij znanosti. Če ima pa Uran tukaj negativne aspekte so njegovi načrti zmedeni in preveč se jih nakoplje ali od njih pričakuje. Razmišljanje je bolj nejasno in in ima spremenljiv značaj in nenavadne odnose do sorodnikov. Večkrat v življenju vrez nikakršnih prejšnjih opozoril se poda na nepričakovana in nenavadna potovanja. Po naravi je bolj nemiren. Nenavadne dogodke na kratkih potovanj, s bratom ali sestro ali s sosedom.

Uran v 4. hiši:

Uran stoji v četrti hiši zelo neugodno. Njegovo življenje je precej spremenljivo. Dom je nestalen, pogosto menja svoj dom, ali pa se mu zgodi nenavadno ali nepričakovan dogodek s straši. Eden od staršev je nestanovit ali nenavaden ali celo nezanesljiv, poln presenečenja. Pogosto si izbere tudi napačen poklic. Oseba doma pogosto ne najde sreč in zadovoljstva, zato se pogosto odloči zgodaj, da zapusti dom Neg. aspekt - s Soncem ali Luno obstaja nevarnost obolenja možganov ali nenadna smrt doma, Aspekt s Merkurjem doživi motnje živčnega sistema, z Marsom obstaja nevarnost, da doživi nasilno dejanje proti koncu življenja. Tak človek se nikjer ali povsod počuti doma. Njegove ideje večkrat menja. Opaziti je tudi potovalni nagon ali hrepenenje po potovanju. Strmi k zvezam z nenavadnimi osebami.

Uran v 5. hiši:

ima rad skrivnostne ljubezenska razmerja ali afere, čeprav so lahko te zelo romantična, ne odgovarjajo sodobnim pogledom. Ta pozicija pokaže pri ženskah močno čutnost in strast. Pri dobrih aspektih s Soncem in Luno imajo te ljubezenske afere idealen značaj. Neg. aspekt - do Venera obstaja možnost je človek rahlo perverzen, in izogibati se mora igranju na srečo in tveganja.

Uran v 6. hiši:

je povezan s delom in zdravjem ter delovnega okolja in služenja. Človek bi lahko tu imel težave kadar je zaposlen, posebno z veseljem in z ohranjanje delovnega mesta. Vedno potrebuje spodbudo in zanimanje za delo, posebno z tehniko drugače je nezadovoljen, in če se to pojavi menja delovno mesto. To se izraža lahko že v otroštvu v obliki pomanjkanja koncentracije ali koncentriranega dela, ker se mu zdi da trati čas, ko bi lahko počel toliko zanimiv stvari v tem času, kar ne pomeni da ni sposoben otrok, obratno lahko je celo zelo sposoben, vendar je odvisno od učitelja ali predavatelja.. Pri delu potrebuje svobodo in mir, doseže pa tudi visok položaj, kjer nadzoruje druge. Naučiti se mora, kako se najbolj koncentrirati, da bi lahko svoje možgane uporabljaj na najbolj koristen način, ker drugače je ogromno idej od katerih le malo uresniči. Najraje dela v sodobni tehnologiji, znanstvenih področji ali v zvezi z računalniki. Zanima pa ga tudi nadaljnji razvoj teh področji. Načeloma kaže položaj Urana, na zdravstveno stanje, ki se pogosto menjava, večinoma je razlog, da potrebuje tak človek zelo veliko stimulacije pri delu in nihanje lastne energije. Lahko se pojavi nenadoma resna bolezen, ki povzroči nezmožnost dela, k pa ni tako negativno, bi pa lahko delovalo kot sila po življenjski spremembi v pozitivno smer v obliki terapije. Iz tega bi lahko sledila želja po preučevanju te bolezni ali celo želja, da bi znali sami jo zdravit

Uran v 7. hiši:

deluje včasih neugodno. Ali zveze niso trajne, ali se človek prenaglo odloča za partnerstvo ali stalno vezo in kasneje ugotovi, da ga partner ne zadovolji, ali se izbere ekscentričen, nezanesljive osebe, na katere se ne more zanesti ali pa v pozitivnem smislu lahko dobi partnerja, ki je dobesedno genialen oz izredno bister. Medtem ko se velika skupin z Uranom loči in nato sklene, da bodo živeli svobodno in neodvisno, se drugi ujemajo če imajo sličen značaj kot človek z Uranom; če ljubijo bolj neodvisen odnos ali pa v obliki prijateljstva. Ni pa nujno, v nekaterih primerih so pokazatelji nenavadnih in nepričakovanih sprememb partnerja, ali izguba partnerja

Uran v 8. hiši:

daje pri pozitivnih aspektih nepričakovano korist iz zakonskega življenja ali dedovanja. Slabi vplivi kažejo na izgube ali nepričakovanega upada zakonskega premoženja zaradi poroke, ali zaradi nenadnega odkritja zadolženosti partnerja. Tudi kasneje v zakonu lahko partner doživi čez noč izgubo velike vsote denarja ali lastnine ali pa ima z dediščino le hude denarne težave. Včasih kaže Uran tukaj na nenadno bolezen, ki hitro preide v nevarnosti za življenje in preživetja, obstaja tudi možnost telesnih poškodb in nenadne smrti. Vendar se pa ta človek zelo zanima za vse okultne vede. Uran lahko tu nakazuje tudi na nepričakovane dogodke, pri jemanju kreditov, posojil oz v zvezi z denarjem drugih. Npr če je skrbnik, se lahko nenadoma spremeni to stanje. Vedno mora računati pri tem, da bi lahko bil žrtev nenavadnih in nepričakovanih dogodkov, kadar si bo sposodil denar od drugih. Ker je osma hiša tudi hiša seksualnosti mora biti previden pri intimnih praktikah, ker bi lahko z njimi bili povezani nerodni slučaji, nenavadni ali nepričakovani dogodki ali pa je ljubitelj uživanja intimnosti v najbolj pikantnih in razburjajočih krajih.

Uran v 9. hiši:

je rad neodvisen. 9. hiša simbolizira pravdo, tujino, odnos do tujcev, visoko izobraževanje, akademske znanosti in vero. Na enem ali več teh področji človek vedno doživlja nenavadne in nepričakovane dogodivščine. Imajo visoko intuicijo in željo po etnični višjem razvoju, mislijo napredno, včasih se sami učijo in nimajo obstanka na univerzah, ali izobraževalnih enotah, ker jim ne zadostuje snov, ki jo tam slišijo, ali pa menjajo pogosto študijsko smer, da bi iskali svojo znanost. So zelo iznajdljivi in podjetni. Pri veri iščejo svojega boga, in se zdi kot da jih nobena vera ne zadovolji, včasih poskušajo več ver. Lahko da nenadoma spoznajo, da nobena vera za njih ni prava, ali pa se jim pripetijo nenavadni dogodki v zvezi z vero, pri pravnih zadevah, ali v tujini pz, s tujci ali med izobraževanjem.

Uran v 10. hiši:

Tak človek gre svoja pota, ne gleda ne na levo ne na desno, ne daje veliko na mnenje drugih. Ima zelo razgibano življenje Pri dobrih aspektih (, ali ) vseeno napredujejo čeprav imajo ovire, lahko tudi dosežejo ugledno stanje, ali pa postanejo pionirji nove smeri. Običajno se postavijo nenavadne cilje katere doseže z ambicioznost. Včasih neuklonljiv, vendar ima tehnične spretnosti, izumiteljske sposobnosti in je nagnjen k nenavadnostim in originalnim. Ta položaj ima upoštevanja vreden učinek na pot usode Nikoli ne bo potekalo življenje enolično, vedno mora ta človek pričakovati, da bo imel v življenju nepričakovano prelomnice, nenadoma se bo soočal z dogodki, ki bodo vplivali na njegovo življenje. Tisti domnevna naključja so tipična za Urana. Veliko imenitnih oseb je imelo Urana v tem položaju, npr. Karl Marx, Lenin, Albert Einstein, Friedrich Nietzsche, Aleksander Veliki, Pius XII, Eleonora Duse, Benito Mussolini. Uran je torej lahko pokazatelj uspeha kot izumitelj, Tehnik, inženir, raziskovalec, psihoanalitik, zdravnik, proizvajalec, ali pa nekdo iz panoge filma ali televizije. Če ima Uran tu negativne aspekte ima ta človek kljub velika truda le malo uspeha, v bistvu zgrešeno življenje, ki je lahko polno konfliktov, prepirov, nenehno menjanje služb in nagnjenost da se upira obstoječim nazorom, katerim se upira


Uran v 11. hiši:

ima lahko nekaj težav s prijatelji, ali so nezanesljivi, ali igrajo prijateljstvo, da bi lahko imelo od zveze korist, ali so na nek način nenavadni in nepreračunljivi, ali nezanesljivi. Večkrat se zgodi tudi, da prijateljstva ne trajajo dolgo, obrazi teh, ki jih ta človek imenuje prijatelje se nenehno spreminjajo. Pri pozitivnih aspektih lahko pokaže tudi lepa doživetja s prijatelji, ki jih spoznamo v nenavadnih situacijah, ki pomagajo pri uresničitvi želja. Včasih pa pokaže nenavadnega človeka, ki priskoči na pomoč, ko je to najmanj pričakovali, ali ko je človek v nevarnosti ( v smislu zadnji hip) Neg. aspekt - so zgoraj omenjene negativne vplive še posebej jasne, paziti mora, da ga ti ne ogoljufajo. Paziti bi moral tudi na to kako sklepa prijateljstva, da niso te zveze prenaglo sklenjeni kontakti z nenavadnimi osebami.

Uran v 12. hiši:

kaže le pri dobrih aspektih ( u, u ali konjunkciji) na uspeh v zvezi z bolnicami, sanatorij, zapori, internati, socialna službami. Če ima tu Uran negativne aspekte se ta človek mora telo boriti v svojem življenju za obstoj ima kup tajnih sovražnikov in se od doma ali domovini odtuji. Na svoji poti se srečuje z neštetimi omejitvami nevarnostmi ali celo odvzem prostosti ali življenje v zaporu.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu