Neptun v hišah

Go down

Neptun v hišah

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 5:46 pm

Neptun v 1. hiši:

ter pod pogojem da ima tu Neptun pozitivne aspekte je lahko nadarjen umetnik, genialna, ter je zelo občutljiva, kajti v sebi nosi bogate občutke. Lahko je ljubiteljica nenavadnega. Oseba je romantično, zasanjano in sočutno bitje. Življenje želja in fantazija so tu izrazita, ki dopuščajo intuitivne medialne sposobnosti in inspiracije. Če tvori iz te hiše Neptun negativne aspekte (kvadrate ali opozicije) je lahko spremenljiva in brez ciljev. Šibek karakter pri nekaterih lahko povzroči duševne depresije zmotnih predstav, ki jih utaplja v alkoholu ali mamil – pojavijo se duševne motnje. Veliko umetnikov imajo ta položaj Neptuna, in niso vedno srečni, ampak je to za njih čestokrat breme,

Neptun v 2. hiši:

se Običajno ukvarja z nenavadnimi zadevami. Finančno ima ta človek uspeh, če dela s tekočinami, alkoholom, umetnostjo ali filmsko industrijo, televizijo, gledališče ali kriminologijo, Če ima tu Neptun pozitiven aspekt do Sonca je pri tem zelo uspešna. Uspeh ima tudi, če se ukvarja z mejnimi znanostmi. Če ima tu Neptun negativne aspekte je nepraktičen, neurejen, nekorekten pri svojih financah. Računati mora z določenimi slabimi razmerji na področju financ ali pa bo enkrat ali večkrat žrtev izgube, prevare, skrivnostnih pripetljajev ali stečaja. Nekateri so pravi privrženci Kaznivih dejanj.

Neptun v 3. hiši:

ima bogato fantazijo, in visoke ideale in je intuitivno sposoben za umetnost, Zelo se zanima za mejne znanosti, pesništvo ali likovno umetnost. Če ima tu Neptun negativne aspekte je um slabše razvit, je nerealističen, se izgublja, je topoumen ali apatičen. Njegov okus za estetiko je nečist, bolj v smeri perverznosti, vzrok zato je lahko motnja na čustveni ravni. Pogosto načenja nezdrava razmerja s čudnim odnosom do drugih in/ali do sorodnikov. Osebe s tem položajem so neznano izginile na kratkih potovanj, ali odšli od doma, ne da bi se kdaj spet vrnile, ne da bi pri tem obvestili druge ali to načrtovali. Doživele so čudne pripetljaje, imele nenavadne odnos do oseb, obstaja pa tudi nevarnost zaradi vpliva alkohola ali jemanja mamil. Ali so imeli problematično pot zaradi drugih, ki so bili pod vplivom alkohola, mamil, narkotik ali duševnih motenj. Če je Neptun v tej hiši: pozitiven ali če tvori pozitivne aspekte potuje zaradi umetnosti, ali sreča pogosto umetnike, glasbeno nadarjene ljudi ali slavne osebe, ali opravlja kratka potovanja da pomaga duševno bolnim, alkoholikom ali osebam, ki uživajo mamila ali narkotike.

Neptun v 4. hiši:

ima prefinjena in je poduhovljena, kar se pokaže posebno na domačem okolju. Solidno življenje ji uspeva zaradi notranjega razvoja. Če je tu Neptun v slabem položaju ali ima negativne aspekte (kvadrat ali opozicijo) doživi starost v stiski in bedi. Velika nevarnost, da izgubi nepremičnino ali dom zaradi prevare ali poplave. Konec življenja je nenavadno, pred smrtjo živi zelo zadržano in odmaknjeno v dom starejših občanov ali bolnici. Če so tu aspekti izrazito negativni, doživi oseba neprijetna doživetja v otroštvu ali staršem (nezdrav odnos, eden od staršev je apatičen, okolje nezdravo za razvoj otroštva, lahko pa tudi obratno, kjer je četrta hiša simbol pomena konec življenja, se ji lahko to obeta tudi v starosti pred smrtjo)

Neptun v 5. hiši:

oseba ima pri pozitivnih aspektih tu do Neptuna romantične, nežne in zelo prisrčne ljubezenska doživetja. Oseba strmi k miru. Je ljubitelj nevsakdanjih vez in je zelo skrbna, dobrodejna in do svojih otrok čustvna navezana. Če ima tu Neptun slabe aspekte (kvadrat ali opozicijo) ima veliko nevšečnosti v ljubezni. Je zelo čutna, razuzdana, ekstravagantna, ali je lahko celo perverzna. Je ljubiteljica zabave in čutne narave. Če ima tu ženska slabe aspekte ima lahko težave s potomstvom. Seksualno življenje poteka burno in nemirno

Neptun v 6. hiši:

če tvori iz te hiše Neptun pozitivne aspekte ima ne zavedajoče umske sposobnosti, ki jih mora v toku svojega življenja razviti. Zanima se za farmacijo. Zdravje opeša. Če ima tu Neptun slabe aspekte (kvadrat ali opozicijo) z Venero ali Marsom ima zdravstvene težave zaradi pretiravanja ali lahko zboli z duševno boleznijo. Do svojih sodelavcev pogosta nergav in je težaven oz. nesposoben za skupno delo. Ker kaže Neptun področje dela se lahko tak človek z komunikacije, ki imajo opravka s simboli ali gestami, fotografijo, filmom, baletom, plesom, glasbe, slikarstvom in poezije ali morjem in z vodenimi oblikami, (reke, ribnik, pijače, pitno vodo in vodnim bitjem tudi mikrobnim bitjem, zamrznjenem dežjem, ledom in ostalim tekočim oblikam (vključeno alkoholu in (tekoče) droge. Pri slabih aspektov ima človek opravka lahko tudi s slavnimi osebami, dušenimi bolniki ali pa s svetlikajočo snov (diamanti, kristali, lesketajočih kamnov ali svetlobo) ali stroji ki delujejo na paro.

Neptun v 7. hiši:

ima vedno nekako čudno zakonsko življenje. Pri dobrih aspektih Neptuna ima lahko poduhovljenega ali nesebičnega partnerja, ki je lahko umetnik ali zelo slaven. Če iz te hiše tvori Neptun negativne aspekte pa ima lahko nesrečen zakon. Ali je partner lažnivec, prevarant, alkoholik, duševno bolan (bolezen živčnega izvora) ali od vsega začetka zavaja, se pretvarja ali vara. Oseba s slabim aspektom mora računati na nezvestobo. Sedma hiša predstavlja tudi javnost, zato lahko slaba pozicija Neptuna nakazuje na skrivnostne pripetljaje, dogodke v javnosti ali dolgotrajne procese. Oseba običajno nima sreče pri izbiri partnerjev, ki jo zastopajo, zato naj izbiro prepusti drugim. Če stoji tu Neptun ugodno ali ima dobre aspekte z Venero ali Luno je lahko ta oseba zelo uspešen, če ne slaven umetnik

Neptun v 8. hiši:

če tvori iz te hiše Neptun pozitivne aspekte lahko računa na naraščanje premoženja, ko se poroči ali ko postane dedič po naravni poti. Sposobna je vdirati v znanosti okultizma. Pri slabo postavljenega Neptuna ima lahko ravnodušnega in zanikrnega zakonskega partnerja. Grozi ji tudi izgube zaradi zakona, dedovanja, stavkih v testamentu, izposoji denarja, varovanja denarja drugih. Glede smrti so osebe s tako postavljenim Neptunom umrle na skrivnosten način, ali so bile razlogi smrti nejasne ali prikrite, pogosto so umrli tudi tako, da jih ni bilo možno najti, ali pa so njihova trupla bila potopljena na neznanem kraju. Oseba lahko nenadoma izgine, in velja za pogrešano. Možno, da živi ta oseba dvojno življenje. Pri tej osebi se počasi razvija zahrbtne bolezen.

Neptun v 9. hiši:

ravno svoje misli na zunajčutne zadeve, kaže močno duševno sposobnost, je dovzetna za vtise, nanjo je možno z lahkoto vplivati, ukvarja se lahko z nevsakdanjo znanostjo, področja, vede ali vero. Morda je zelo verna, ki se lahko pri negativnem stanju tega planeta ali negativnih aspekti stopnjuje k verskemu fanatiku ali popolnemu privržencu svoje (posebne) vere ali prepričanja, ki se lahko izraža tudi kot rasizem. Pri neg. aspektih obstaja nevarnost umskih motenj. Pogosto opaženo, da taka oseba izgine neznano kam, ko potuje v tujino.

Neptun v 10. hiši:

ta oseba ima precej nenavadno poklicno življenje, ki je polna doživetij. visoko strmeči inspiracijski um. Če ima Neptun tukaj dobre aspekte je deležna časti, priznanje in odlikovanja v umetniških poklicih ali pa zaradi junaškega dejanja, uspeh pri trgovanju s tekočinami, zdravili, in strogo varovanimi oz prepovedanimi snovmi (kot so mamila in podobno); uspeh ima lahko tudi s pomorsko trgovino, navigacijo, plovbo, plavanjem, ali z delom v tajni policiji ali kriminalistiki. Neptun je simbol prevare, skrivnostnega in iluzije, zato je poklic vedno nekako povezan z nejasnostjo ali spremenljivem. Če ima Neptun v tej hiši negativne aspekte pride do raznolikega, nemirnega poklicnega življenja, ima veliko skrbi, ali pride na slab glas in je lahko čast te oseba ogrožena. možni so javni škandali, pogosto izbere taka oseba krivne poti za doseganje svojih ciljev ali pa se pogosto zlaže, da dobi tisto, kar si želi.

Neptun v 11. hiši:

ima visoke duhovne zahteve od prijateljev z enako naravo, je nenavadno privlačna, pri sovrstnikov išče psihične veze.. Če je Neptun tukaj slabo postavljen ali če ima slabe aspekte ima nenavadne odnose. Previdna mora biti glede prijateljev, saj niso tako iskreni in bi jo lahko peljali na led. Zato naj dobro premisli s kom sklene prijateljstvo, ker ne zna glede izbere prijateljev dobro presojati, kdo je zanj dober.

Neptun v 12. hiši:

obljuba uspeh dejavnosti poklica, ki niso navadne narave, npr. da jih mora držati tajno. Oseba pokaže visoke ideale glede partnerjev. Pri slabem položaju obstaja nevarnost intrig, sovražnikov, škandalov, ali kriminalnih dejanj, ali pa se mora nekaj časa zadrževati v zaklenjenih ustanovah. Oseba lahko zboli zaradi bolezni, ki se počasi razvija in pri kateri je bolj težko ugotoviti vzroke te bolezni.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu