Pluton v hišah

Go down

Pluton v hišah

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 5:47 pm

Pluton v 1. hiši:

Dvojna narava, neskladje, želja po nečem novem, ampak se pri tem težko odtrga od starega; Narave te osebe se precej razvija. Sicer so polni ugank in skrivnosti, ter težko dostopni. Večkrat odstopajo, so po značaju ostri, nezaupljivi in skeptični. Oseba je lahko trmasta, čutna, nenavezana, zelo odporna, poduhovljena in vztrajno ima voljo. Velikokrat kaže na osebo, ki postane pomembna osebnost, pionir in je poleg svoje privlačnosti zelo samozavestna, hrabra, in pokaže celo, da se ne boji smrti. Njeno življenje poteka nenavadno, na svoji življenjski poti se večkrat sreča z preobrati in pomembnih prelomnicah, velikokrat je na razpotje, je izpostavljen skušnjav in mora prestati neštetih življenjskih izpitov. Le pri zelo dobrih aspektih ta človek napreduje in postane popularen. Če pa so aspekti do Plutona slabi je lahko brutalno nasilen, brezobziren, neskrupulozen, in rad uničuje stvari in opaženi so bile tudi zločinske predispozicije. Obstaja nevarnost, da umre nasilne smrti.

Pluton v 2. hiši:

Oseba s Plutonom v drugi hiša nenehno hrepeni, in hoče imeti vse zase, zato dobesedno grabi po tistem, kar si želi, če ni še požrešna tega. Pri denarju in zahtevah svoje vrednosti je vse drugo kot skromna, to pa zato, kjer ji denar in imetje zelo veliko pomenita. Izbere si po navadi več dohodkovnih virov, pri katerih včasih pride do denarja na bolj senzacijski, pustolovski način (špekulacije, patenti, izumu, ali konkurenčno dejanje). Pluton s Jupitrom v dobrem aspekti kaže na nenadne denarne dobičke (loto, loterija). Osebe, ki imajo Plutona v tej hiši, se pogosto ukvarjajo poklicno ali pa kot hobij z bančnimi, trgovskimi špekulacijskimi zadevami ali borzo – ker dosežejo, pod pogojem, da imajo dobre aspekte veliko bogastvo in posvetne vrednosti. Pri slabih aspektih do Plutona, je oseba pri zasluženju denarja zelo zapravljiva, grabežljiva, pogoltna, brezobzirna ali neskrupulozna. To se lahko v najslabšem primeru spreobrne tudi k nasilnemu pridobivanju premoženjske koristi (rop, izsiljevanje in podobno). Opazovano je bilo tudi možnost, da čez noč izgubi veliko premoženja ali utrpi denarne izgube ali upada njene denarne vrednosti ali lastnine, posebno če se ukvarja z vratolomnimi finančnimi pustolovščinami, je zaključila slab špekulantski posel, ali pa zaradi gospodarskih ali gospodarsko političnih dogodkov, bančnih kriz ali pa s dogodkom povezanim s primerom smrti.

Pluton v 3. hiši:

Ta oseba se pogosto počuti zapostavljena ali pa ima občutek, da je pastorek, pri tem se zelo rada poigrava s čustvi. Vedno je nezadovoljna in si vedno želijo nekaj velikega, po čemer vedno išče. Hrepenijo po nečem, česa ni, pogosto delajo s afekti, in znajo zelo dobro zavajati in blefirati. Vedno bi radi se uveljavili, pri čemer uporabijo po navadi nenavadna sredstva. Nesposobni so se vživljati v misli ali poglede drugih – tu se zdijo, kot da so konji, ki nosijo kamuflažo. Svoja Dejanja prikrivajo. Drugače so hitri, vsestranski, razdvojeni, revolucionarni v načinu razmišljanja. Pogosto so to dvojne narave, kar pripelje do razcepa lastnega jaza. Neodločnost je njihov večni problem; zato imajo tudi dvojno moralo. Ta pozicija je značilna za duhovne prvoborce. Sicer imajo veliko potrebo po govoru, uporaba zelo veliko besed, zato da bi se lahko s tem uveljavili. So brezobzirni pri zasledovanju svojih ciljev; neizčrpljivo duhovno energijo in imajo vedno drzne načrte. To so ljudje, ki se ukvarjajo s projekti ali pa so iznajditelji; so pa tudi dobro govorci, pisatelji kritiki, satiriki ali karikaturisti. So ljubitelji pustolovskih potovanj ali senzacijske literature Slabi aspekti kažejo na zelo razdražljivo, trmasto osebo, ki stalno niha med enim in drugim principom; enkrat se nagibajo k luči drugič spet temačnim. Avtoritete ne prenesejo, še manj pa konvencije. Bolj nagnjeni k uničevanju, sarkazmu, cinizmu in prevar.

Pluton v 4. hiši:

Ta oseba je duhovno precej nemirna, stalno spreobrača svoje načrte in idej, v sebi čuti hrepenenje in se zaveda velike fantazije, želje po pustolovščinah. Sicer je njen um sposoben za (znanstvene raziskave. Njen dom je nestanovit. Za njo e dom, tam kjer se počuti doma – in to je lahko vsepovsod, zato jih tudi vedno znova vleče stran – v naravo, divjino, v veliki svet in neznane in nedostopne kraje. Ta pozicija imajo pogosto osebe, ki s po poklicu naravoslovci, geologi, vremenoslovci, arheologi ali fiziki, tre se zanimajo za nenavadna podočja raziskovanja. Tu kaže pri slabih aspektov do Marsa Pluton tudi na hude prepire s starši. V starosti je pogosto velik preobrat včasih umske; Opazovani je bilo tudi nemir na domu ali rojstnem kraju, se pogosto seli. Ravno tako je bilo pri slabih aspektih pri osebah opazovan fanatizem, intoleranca, noro fantaziranje, osamljenost, izolacija, ogroženost zaradi naravnih katastrof.

Pluton v 5. hiši:

Ta oseba ima vihravo in strastno poželenje, je v ljubezni neobrzdan, se večkrat predaja ljubezenski opoj, erotičnih pustolovščin, nesrečne povezave, seksualnih nevsakdanjih dejanj ali anomalij. Vedno išče nove afere z vsem mogočnimi osebami. Telesna združitev je zanjo zelo pomembno, vendar se tu drugačni od ostalih. Aspekt Pluton - Venera razburkana erotika; veliko ljubezenskih vez; Pluton – Mars divji čutni dražljaji, Pluton – Merkur pretvarjanje, zadržano predstava o ljubezni Pluton – Jupiter ima veliko vez, ki pa ne držijo dolgo; Pluton - Saturn in Neptun potlačitev želje po seksualnosti, celo vzdržnost, abstinenca možno, azketi ali platonskih vezi Pluton – Uran zmotni nagon povzročajo nemirno stanje, nagnjenje k razmerju z istospolnimi partnerji. Pluton kaže tudi pedagoške talente, in za igranje v gledališču ali filmu.

Pluton v 6. hiši:

Ta pozicija je enkratna za osebe, ki bi radi postali zdravniki ali kirurgi; sposobni reševati metafizične probleme, deloholiki, ki zaradi njihove pridnosti zelo veliko dosežejo.

Pluton v 7. hiši:

Oseba, ki ima v 7. hiši Plutona, včasih zelo trpi zaradi nemirov v zakonskem življenju - brez boja in kriz pač ne gre. Loči se, začenja neko novo vezo, ki ji pa ravno tako ne prenese zadovoljstva, se spet loči in začenja zopet na novo. Zato doživlja veliko preobratov, ljubosumnost in nezvestoba pogosto uničijo zakon. Če je tu Pluto dobro aspektiran z Neptunom, ima idealen zakon. Slabi aspekti kažejo na obljuba zakona pod predvaro. Posebno če so še drugi slabi aspekti, za to oseba zakon ni priporočljiv, kjer se bo ta slej ali prej propadlo Sedma hiša je hiša javnosti, s tem kaže lahko na nekoga ki uspejo zaradi njihove osebne note, ki ni vsakdanja, ali, kjer imajo nenavadne (kreativne ) sposobnosti, ki so lahko tudi znak genialnosti in so postale zaradi tega v javnosti pomembni ali znani. Taka oseba ubere vedno svojo individualno pot, so pionirji svojega področja, ki so sposobni vrhunskih dosežkov – za druge predstavljajo voditelje, voditelje, avtorje, začetniki in ustvarjalci neke ideje. Pri dobrih aspektih pridejo na javnost oz. postanejo popularni zaradi uporabi sile, oblast. Za politika je to najbolj obetavna pozicija, čeprav se morajo vedno boriti s tistim, ki jim niso naklonjeni – jim pač ne privoščijo ne njegove oblasti, še manj pa položaj. Vedno se morajo drugim dokazovati in so po navadi ljubosumni, če so drugi boljši od njih,. Slabi aspekti kažejo na hude udarce usode, ki človeka zaznavajo: življenjska nevarnost, nesreča, silna ali nečastna smrt ali smrt partnerja.

Pluton v 8. hiši:

Taka oseba se rada ukvarja z vzemi zadevami ki so nadnaravna, nenavadna ali mistična; imajo veliko inspiracijo. Slabi aspekti kažejo na nevarnost umskih motenj. Opazovano je bilo, da je lahko večkrat v življenjski nevarnosti, nagnjen k samouničenje ali konča nenavadno tragično smrt ali najde smrt zaradi prirojene ali zahrbtne bolezni. Nekatere osebe s Plutonom v osmi hiši: izginejo, ne da bi jih kdaj koli zopet našli; veljajo potem za pogrešane ali izginuli.

Pluton v 9. hiši:

Ta položaj je zelo ugoden. Oseba celo življenje hrepeni po znanju, in vedno hrepeni po nedosegljivem. Razmišlja zelo samostojno, je pustolovski tip, ki na svojih potovanjih strmi po dosegu najvišjih idealov. Rad hodi na nedotaknjena ali še neodkrita ali eksotična mesta. Zelo razburkano življenje, rad potuje in je ljubitelj pustolovščin. Včasih so ustanovitelji novih filozofskih idej, vsaj znajo gledati na stvari dolgo naprej, so bistroumni, imajo izostren čut in so polni zlih slutenj. Splošni tipi te pozicija so pustolovci, gredo radi na lov na senzacije, romantiki, raziskovalci, in so večni popotniki; vendar se med njimi najdejo tudi idealisti, duhovni bojevniki, pionirji, ustanovitelji sekt, okultisti, svobodomisleci in življenjski filozofi, prognostiki, ter jasnovidci. Slabi aspekti lahko pri navadnih osebah kaže nagnjenost k simpatiziranju s sekto, ali verskim gurujem, ki jih in svojo družbe spravi v hud življenjski položaj. Nekateri so bili opazovani, da imajo nagnjenja k uničevanju duhovni usmeritev ali verovanja in bi radi te uničili, za kar uporabljajo zlobne pretiravanje, svetohlinstvo, črnogledost. Življenjska nevarnost ali smrt v tujini so bila tudi opazovana.


Pluton v 10. hiši:

Ta tip človeka je željan oblasti, ki se v družni pojavi kot voditelj, glavar, diktator ali vodilna osebnost. Oseba si želi biti samostojen, in ima veliko željo po tem, da se uveljavi, da je neodvisen od bilo koga, nevezan in zato nastopa vedno odločna, v najhujšem primeru se brutalno samouveljavlja in se zdi, kot da je imun proti vsem napadam. Do svojega socialnega okolja je značilno, da je nedostopen ali hladen. Sicer ima veliko sposobnosti, ki mu pa ravno ne olajša izbire poklica. Z njimi je težko vzdržati prijateljstvo, ker ne prenesejo kritike, kjer raje vidijo, da drugi upoštevajo njegova dejanja in odločitve. Poklic te osebe je vedno polno nenehnih bojev in ubere po navadi nenavadno pot, ki jih spremljajo veliko sprememb, kriz, nevarnosti, skrivnosti in preobratov Dobri aspekti kažejo na velik vzpon, nenavaden službeni uspeh in priznanja. Slabi aspekti pa sicer tudi uspe visoko, vendar temu kmalu sledi padec, razpad, katastrofa, hudi spori, poglavitne življenjske spremembe in razmer, izguba oblasti in ogleda. Pluton lahko kaže tudi na izrazit umetniški talent ter uspeh na tem področju.

Pluton v 11. hiši:

Če je tukaj Pluton aspektiran z Venero in Jupitrom, oseba kaže ljubezen do bližnjega in čut za žrtev, to je pravi prijatelj človeštva in dušni pastir; Taka pozicijo imajo svečeniki, zdravniki ali osebe, ki osrečijo druge s svojimi deli ali dejanji. To so ljudje, ki znajo živeti, idealisti, ki se borijo za ideale, večkrat so pionirji novih idej za človeštvo. Vedno imajo veliko prijateljev, oboževalcev ali privržence svojih idej, so zelo priljubljeni in privlačni. Slabi aspekti so pokazali na nevarnost posilstva ali nevarnost s strani prijateljev, smrt prijatelja, nevarnost pri rojstvu ali drugačnost na seksualnem področju. Če je dodatno še slab aspekt iz pete hiše so impotenti, ostanejo brez otrok, nagnjeni k platonski obliki partnerstva in podobno.

Pluton v 12. hiši:

To je najslabša pozicija Plutona. Tu kaže na usodno, masivno in obupno življenjsko stanje: miniran, zahrbten, položaj, polno vplivov zaradi oseb, ki mu niso naklonjeni. Sicer ima lahko uspeh, če dela v bolnicah, zaporih ali na področju sociale, vzgojnih ustanov internatov in podobno; ali pa kot detektiv, kriminalist ali pravnik. Te osebe vedno pridejo v slučajih, v katerem se izpostavljeni skušnjav ali nesrečnih pustolovščin. Že najmanjši slab aspekt Plutona lahko kaže na kriminalnega ali nemoralnega tipa, ki ima močna, vendar agresivne, prekrite in potlačene občutke, ki nenadno izbruhnejo; Na erotičnem področju imajo motene ali celo bolestne predstave, nagnjeni so poleg tega k skritim in nedovoljenim erotičnim aferam. Pod slabim aspekti lahko trpi zaradi zahrbtne, pogoste neozdravljive ali podedovane bolezni. V zapor lahko pride zaradi izdaje, prevare, ki včasih tudi sledi izgnanstvo. Če ima Pluton slab aspekt iz 4. ali 8. hiše je bili opaženo, da so take osebe umrle nasilne ali sramotne smrti (z. B. posilstvo in umor, samomor in podobno).
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu