Kiron v hišah

Go down

Kiron v hišah

Objavlja  Admin on Sob Jan 17, 2009 11:47 am

KIRON V HIŠAH
Kiron v zemeljskem zodiaku postaja bolj značilen za vsakega posameznika. Vsak od nas ima v sebi svojo bolečino, pa tudi zdraviteljsko moč, to pomeni rano in tudi modrost, ki se iz te rane poraja. Na področju, kjer imamo Kirona se naučimo premagovati težave na poseben, zdraviteljski način. Morda čutimo, da ne moremo "pozdraviti" kakšne lastnosti ali vzorca obnašanja, vendar pa razvijemo lahko prav posebne veščine, s katerimi lahko tudi pomagamo drugim ljudem.

KIRON V PRVI HIŠI
Ljudje, ki imajo Kirona v prvi hiši se vse življenje počutijo nekako drugačni od drugih. Posameznik se izredno težko obravnava kot samostojno in ločeno bitje, počuti se kot ogledalo ljudi, ki se pojavijo v njegovi bližini.
Če je Kiron zelo blizu Ascendenta bi prav lahko pri porodu prišlo do kakšne fizične poškodbe, lahko pa je ta tudi samo psihološka, ki v nadaljevanju prinaša pomembno življenjsko modrost. Pri Kironu v prvi hiši gre za velike zdraviteljske sposobnosti, če jih človek zmore vplesti pravilno v svojo osebnost.
Zato so ljudje z dobro uglašenim Kironom v prvi hiši dobri terapevti in svetovalci. Telesni videz je pogosto Kentaverski, močni spodnji del telesa in mil, nežen in trpeč obraz.

KIRON V DRUGI HIŠI
Ker druga hiša govori o lastni vrednosti. Pogosto je vprašanje razlikovanja med duhovnimi in primarnimi vzgibi v človekovi naravi. Človek, ki ima Kirona v drugi hiši mora začeti ceniti oba dela svoje narave. Taka razvojna pot zelo dviguje samozavest in je pogoj za učinkovito delovanje zdraviteljskih energij, ki so usmerjene na fizično telo. Če skušamo potlačiti svojega Kirona, se pojavi zavist do drugih ljudi. To bi pa lahko pomenilo veliko trpljenje za posameznika, ki se potem rad poistoveti z vlogo žrtve.

KIRON V TRETJI HIŠI
Tak položaj Kirona nakazuje v človeku občutek miselne neustreznosti, ki ima vzrok v zgonjem otroštvu ali pa je s tako predispozicijo že rojen. Značilno je sporazumevanje na več nivojih in predvsem uporaba simbolnega jezika. Praviloma se pojavljajo govorne napake, vendar pa to lahko jemljemo kot poseben vir izkušenj, s tem pa posebne verbalne modrosti. Zanimivo je, da sta Kirona v tretji hiši imela Sigmund Freud in Carl Jung.

KIRON V ČETRTI HIŠI
Četrta hiša je povezana z koreninami in domom. Kiron v tej hiši nakazuje, da tak človek nosi del družinske karme, ki se skuša rešiti skozi njega. Dobro je, če se vprašamo, kaj je tisto, kar nas razlikuje od družinskih korenin in v čemu je prednost pred drugimi družinskimi člani. Ponavadi Kiron v četrti hiši kaže na ranjenega očeta (invalid ali pa le duhovno šibek človek, ki se ne zna postaviti zase).

KIRON V PETI HIŠI
Otroška ustvarjalnost je pogoj za kasnejše ustvarjanje. Mogoče se pojavlja rana prav na tem področju, če je človek v otroštvu ustvarjal, pa ni bilo nikoli prav sprejeto. Zato utegnejo kasneje nastopiti težave. Človeku, ki ima Kirona v peti hiši je treba priporočiti, da se ukvarja s konjičkom, s katerim si bo pozdravil nezaceljeno rano. Pri človeku, ki se zave notranje ranljivosti pa opazimo vrhunsko umetniško nadarjenost.

KIRON V ŠESTI HIŠI
Statistična raziskava E.Jackson je pokazala, da je Kiron v šesti hiši najbolje zaseden pri zdravnikih, terapevtih in svetovalcih. Tak človek ima za ljudi veliko razumevanja in sočutja (pravimo da tisti, ki ni s češnje padel, ne ve kako je onemu, ki je). Zelo koristno je, da človek s Kironom v šesti hiši služi kakemu idealu, povezanemu v Kironsko tematiko. To so naprimer tudi bojevniške veščine, pa ukvarjanje z zdravilnimi zelišči.

KIRON V SEDMI HIŠI
Ker je sedma hiša partnerska hiša, so medčloveški osnosi polje, ki Kironu delajo veliko preglavic. Partner in drugi ljudje, ki so mu blizu večkrat odigrajo vlogo ranjenega učitelja, to pomeni, da so v očeh človeka s Kironom v sedmi hiši na nek način vešči prav posebnih opravil. Vendar je to le zrcaljena podoba samega sebe in podoba njegove lastne notranje rane. Značilno za človeka s takim položajem Kirona je da neverjetno veliko govori o medčloveških odnosih.

KIRON V OSMI HIŠI
Poseben izziv za Kirona v osmi hiši pomenijo vse izkušnje, ki jih pridobiva v odnosih s partnerjem s katerim je v intimnih stikih. Nekje globoko leži občutek, da je prepuščanje partnerju povezano s težkim in napornim premagovanjem in odpovedovanjem lastne vrednosti.

KIRON V DEVETI HIŠI
Svetovljanski nazor človeka s Kironom v deveti hiši se oblikuje na podlagi Kironskega razcepa med telesnim in duhovnim. Lahko se pojavlja tudi kot beg pred vsem, kar spominja na filozofsko vrednotenje sveta in tudi skepsa nad osnovnimi bivanjskimi vprašanji človekovega bivanja. To je položaj precej napornega filozofa.


KIRON V DESETI HIŠI
Poklicna pot človeka s Kironom v deseti hiši je pogosto boleča in negotova, kar pa ni nujno, da se pokaže tudi navzven. Lahko je v poklicu velik strokovnja, vendar ne pokaže kako ranjen je pod kožo. Kiron v deseti hiši se pojavlja med veterinarji, kirurgi in naravnimi zdravitelji.

KIRON V ENAJSTI HIŠI
Dobro bi bilo, če bi se človek s Kironom v enajsti hiši vključil v kakšno skupinsko delo s svojimi prijatelji. S tem bi prepoznaval boleče ogledalo, ki mu ga ponujajo prijatelji za priznavanje lastne ranljivosti in jo s tem premagoval. Zdravljenje za takega človeka je prav skupinska terapija.

KIRON V DVANAJSTI HIŠI
Dvanajsta hiša že sama po sebi predstavlja posebno vrsto znanja in jo povezujemo z več inkarnacijami. Zato je položaj Kirona tukaj prav posebnega pomena. Lahko bi udejanil nekaj tistega vesoljskega znanja, ki ga nosi v sebi. Vsi dobri vidci imajo v svojem horoskopu poudarek zemeljskega elementa in tudi Kiron v dvanajsti hiši pri njih nikakor ni redek pojav.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu