12. astrološka hiša

Go down

12. astrološka hiša

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 4:21 pm

12. hiša govori o naših strahovih, o podzavestnem svetu, o skrivnostih, o mentalnem zdravju, o omejitvah in mnogih slabih stvareh, za katere smo krivi sami. Opisuje vse skrito, pa naj bo dobro ali slabo. Govori o žalosti, trpljenju, razočaranju, omejitvah in izolaciji. Je hiša, ki govori o delu na črno.

Govori o vseh velikih institucijah in institutih v naši družbi, kot so bolnišnice, zapori, psihiatrične bolnišnice, taborišča, izgnanstva in podobno. Poleg njih govori tudi o samostanih ter o vseh načinih izoliranosti pred ostalim delom sveta. Sem spadajo tudi ustvarjalci, ki potrebujejo samoto pri svojem ustvarjanju (npr. pisatelji, pesniki, slikarji). Opisuje pregone, vzdržnost, skrite sovražnike, nevarnosti, ki jih ne opazimo in nelegalne posle.

V njej je opisano tisto, kar skrivamo pred drugimi ljudmi. V njej najdemo vse tisto, kar se dogaja izza scene. Govori o raziskovanju, o ozadju stvari, o vsem subjektivnem, notranjem zavedanju, nezavednem, o dobrodelnosti, o sočutju in o delu za dobro drugih ljudi. V tej hiši so opisani ljudje, ki delujejo v dobro drugih ljudi ne da bi za svoje delovanje želeli požeti priznanje ali slavo.

Govori o karmi in o vsem tistem, kar se splača odplačati v tem življenju. V 12. hišo radi odvržemo oziroma probleme in vse tisto, kar je preveč boleče, da bi se s tem ukvarjali. Pogosto najdemo v njej stvari, ki jih ne želimo ali zmoremo priznati in se pretvarjamo, da ne obstajajo. Vsak planet, ki se nahaja v 12. hiši predstavlja del osebnosti, katere se lastnik horoskopa ne zaveda ali je ne želi jasno spoznati. V tej hiši prebivajo strahovi, občutek krivde, prisila in dvom vase. Žal se mnogi poskušajo izogniti bolečini, ki jo takšni planeti prinašajo v njihove življenje. Oklepajo se snovi in razvad, ki jih popeljejo v drugačen svet in postanejo najrazličnejši odvisniki (narkomani, alkoholiki idr).
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Re: 12. astrološka hiša

Objavlja  Admin on Pet Dec 26, 2008 4:21 pm

Modrost, samota, kolektivno nezavedno, prejšnja življenja

Ribina hiša

Zadnja, dvanajsta hiša, je med vsemi hišami zemeljskega zodiaka najskrivnostnejša in najmanj otipljiva. Skozi dvanajsto hišo se moramo pričeti poslavljati od našega zemeljskega življenja, da se približamo spet AS in s tem novemu rojstvu. Dvanajsta hiša pomeni našo transcendenco.

Če nas šesta hiša uči vsakodnevnih opravil, se človek, ki ima močno zasedeno dvanajsto hišo, težko spopada z le-temi, saj je nagnjen k duhovnemu razumevanju življenja.

Omenila sem že, da je dvanajsta hiša tudi hiša samote, zato sem spadajo vse ustanove zaprtega tipa: internati, bolnice, zapori.
avatar
Admin
Admin

Število prispevkov : 175
Age : 38
Kraj : Pod zvezdami
Registration date : 26/12/2008

Poglej uporabnikov profil http://myastro.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu